У Хемијско–прехрамбено технолошкој школи одржана је радионица социјалне инклузије у којој су учествовала деца са сметњама у развоју и ученици ове школе. Ова радионица је активност која се реализује у оквиру пројекта социјалне инклузије “Играмо заједно! Учимо заједно!“ Специјалне Олимпијаде Србије.

Пројекат се реализује кроз спортске активности и радионице у којима се деца са сметњама у развоју и деца из редовне популације упознају, друже и на тај начин помажу деци са сметњама да се боље укључе у живот локалне заједнице.

Радионици су присуствовали директор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић, члан Већа Градске општине Чукарица Славиша Шотра, директорка Хемијско–прехрамбене технолошке школи Наташа Парезановић и координатор на пројекту Анђелка Бранковић.

Директор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић је истакао да је ово највећи пројекат у Европи који финансира фондација „Stavros Niarchos Foundation” која је изабрала Србију, Русију и Грчку за учешће на пројекту.

Ушли смо у трећу годину реализације пројекта. На овој радионици деца из Хемијско-прехрамбено технолошке школе помажу деци са посебним потребама, чиме показујемо да су наше школе одговорне. Овакве акције су од друштвеног значаја, те бих искористио прилику да се захвалим општини Чукарица што је имала разумевања за све акције Специјалне Олимпијаде Србије које су се до сада одржале“, истакао је Станојевић.