Породична домаћинства у улицама Божидара Павићевића и Исидора Добровића у насељу Макиш, добила су током викенда канте за одлагање комуналног и рециклажног отпада. Тиме се наставља акција замене старих контејнера плавим и зеленим кантама, коју су општина Чукарица и ЈКП „Градска чистоћа“ већ спровеле у насељима Сремчица, Железмик, Рушањ, Велика Моштаница.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ поделиле су канте за 18 породичних домаћинстава, а подели је присуствовао и са станарима разговарао и члан Већа општине Чукарица Александар Благојевић. Он је истакао да ће се овом акцијом омогућити већи комунални ред и разврставање отпада у складу са очувањем животне средине, као и у осталим насељима на Чукарици, где су стари контејнери већ замењени.

Изразивши задовољство због спроведене акције становници ових улица су указали на потребу за новом саобраћајном сигнализацијом, посебно лежећим полицајцима, те ће се тим поводом, како је истакао Александар Благојевић, општина обратити надлежним службама. Екипе „Градске чистоће“ односиће комунални отпад сваког четвртка, док ће плаве канте за рециклажни отпад празнити сваког другог четвртка, почевши од 15. октобра.