Овогодишња манифестација "Дани европске баштине", отворена је изложбом "Време и наслеђе - сатови на фасадама београдске архитектуре", која је представљена у свечаној сали Завода за заштиту споменика културе. Традиционална манифестација , ове године, одржава се уз обележавање значајног јубилеја, шест деценија од оснивања Завода за заштиту споменика културе.
Манифестацију је отворио главни градски урбаниста Марко Стојичић, а о изложби и јубилеју установе говорила је директорка Завода за заштиту споменика Оливера Вучковић. Свечаном отварању "Дана европске баштине " присуствовали су председник ГО Чукарица Срђан Коларић и председница Скупштине Лидија Јовановић, који су потом обишли изложбу, којом је манифестација отворена.
Отварање манифестације је одржано на платоу испред Завода за заштиту споменика културе на Калемегдану, у складу са прописаним мерама у циљу спречавања ширења епидемија вируса COVID 19.
Изложбена поставка, "Време и наслеђе-сатови на фасадама београдске архитектуре" посвећена је сату и његовој симболици на архитектонски значајним објектима у Граду. Ауторке изложбе су историчар уметности Љубица Радовановић и документариста Завода за заштиту споменика културе града Београда Слађана Милојевић.
Као и претходних година, део програма манифестације биће одржан на Чукарици, у Галерији 73, где ће бити приређена документаристичка изложба аутора Миливоја Мише Рупића, под називом «Стари занати - знање, вештина и традиција».
Чукаричка Галерија `73, већ шеснаесту годину обележава манифестацију Дани европске баштине, а документаристичку изложбу, посвећену старим занитима посетиоци ће моћи да виде до 29. септембра.