На Конститутивној седници Скупштине Градске општине Чукарица, која је одржана у четвртак, 20. августа 2020. године, верификовани су мандати одборника Скупштине. Верификациони одбор потврдио је мандате 42 одборника Скупштине, који су присуствовали седници. Нов сазив Скупштине на основу изборних резултата локалних избора одржаних 21. јуна 2020. године чине 32 одборника листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, пет одборника листе АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ-ПОБЕДА ЗА ЧУКАРИЦУ, 4 одборника са изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ”Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, 2 одборника са изборне листе МЕТЛА 2020 - Милош Јовановић и 2 одборника са изборне листе „СУВЕРЕНИСТИ“.

На првој конститутивној седници изабрана је председница Скупштине Лидија Јовановић дипломирани економиста, која ће Скупштином Градске општине Чукарица председавати у наредне четири године.

За секретара Скупштине изабрана је Гордана Поповић дипломирани правник, која је ову функцију обављала и у претходном сазиву.

На Конститутивној седници изабрани су и нови чланови Административне комисије и Изборне комисије Градске општине Чукарица.