Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, чланица Већа Стана Лукић и представници Бироа за борбу против трговине људима ИБССА посетили су данас шесточланну породицу Нововић са Чукарице. Приликом посете овој вишечланој породици са четири малишана председник је уручио ваучер за куповину спортске опреме, а Маја Раковић, Жељко Гајић и Драган Вељић из ИБССА организације уручили су пакете са животним намирницама и хемијским средствима. За најстаријег члана породице, оца Јована, који је теже оболео, представници организације обезбедили су и суплементе за имунитет.

У разговору са члановима породице, председник Срђан Коларић је истакао да је општина подржала хуманитарну акцију Бироа за борбу против трговине људима и да је увек спремна да помогне породицама са више чланова које живе на Чукарици. Председник је подсетио да општина већ четврту годину пакетима са беби опремом дочекује своје најмлађе, а најбоље ђаке и спортисте награђује ваучерима за куповину технике и спортске опреме.

Током протеклих месеци и борбе против пандемије и ширења корона вируса, ИБССА је својим радом дао значајан допринос, а хуманитарне активности настављају и даље обезбеђујући помоћ породицама којима је она најпотребнија. Изразивши захвалност за посету и уручену помоћ, Јован Нововић је истакао да је најважније да су сви добро и да постоји солидарност и спремност људи и заједнице да буду једни уз друге.

Након посете, председник општине и представници ИБССА обишли су на тргу у Пожешкој, штанд ове организације и Канцеларије за младе општине Чукарица, информисали грађане о акцији “Живот после КОВИДА-19”, као и о подршци у хуманитарним активностима за најосетљивије категорије друштва.