ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, због ситуације изазване пандемијом вируса „Ковид-19“ и актуелних мера предострожности, ове године неће организовати традиционалну Акцију „За зеленији Београд“, на начин на који смо то чинили последњих 17 година.

У претходном периоду, уз немерљиву подршку, преданост и посвећеност наших суграђана, трудили смо се да, кроз ово јединствено такмичење, скренемо пажњу јавности  на еколошку и естетску важност цвећа и зеленила у урбаној средини, мотивишући такмичаре да у позитивној конкуренцији, улепшају своје непосредно окружење и за то буду награђени.

Како су многи наши потенцијални такмичари време у изолацији провели креативно и вредно радећи на улепшавању својих животних и пословних простора, балкона, дворишта и површина испред зграда, све заједно их позивамо да нам и овог пролећа и лета шаљу фотографије тих својих малих уметничких дела, а ми ћемо их, са радошћу и свакодневно, објављивати на нашој фејсбук страници. Позивамо све наше комшије да нам на овај начин покажу својих вредних руку дело, да се такмиче међу собом или да једноставно уживају у лепим призорима зеленила.

Фотографије нам можете слати на мејл адресу info@zelenilo.rs.

Уколико суграђани имају било које питање везано за негу биљака или им је потребан савет стручњака око уређења дворишта, могу нам се обратити путем наведене мејл адресе и са задовољством ћемо им одговорити.

Надамо се да ћемо се поново дружити следеће године, а до тада  имајте на уму да „засадити башту значи веровати у сутра“!

Преузето са : www.zelenilo.rs