Са жељом да пружи помоћ нашим најстаријим суграђанима који због новонстале ситуације не би требало да напуштају своје домове, Градска општина Чукарица је покренула Волонтерски сервис. Наши волонтери, на позив чукаричких сениора, достављају на кућну адресу животне намирнице, средства за хигијену и лекове, како се пензионери не би излагали додатном ризику одлазећи у продавнице и апотеке.

Пензионере, који су се међу првима јавили за помоћ Волонтерском сервису, обишао је председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, заједно са чланицом Већа Станом Лукић.

“Трудимо се да у новонасталој ситуацији покажемо хуманост и солидарност према нашим најстаријим суграђанима, који су и најугроженији. Апеловао бих на пензионере да буду одговорни према себи, да се понашају се у складу са препорукама Министраства здравља, а наше млађе суграђане да покажу захвалност и бригу према онима који су стварали и градили ову земљу”, поручио је председних Градске општине Чукарица Срђан Коларић.

Сви Чукаричани који нису у могућности да излазе из својих домова због опасности од ширења корона вируса, могу се за помоћ обратити волонтерима Градске општине Чукарица у периоду од 7:30 часова до 15:30 часова на бројеве телефона:

011/3052 231

011/3052 380

011/3052 131

011/3052 119